Челници МУП-а свједоци оптужених инспектора

Небојша Томашевић
Челници МУП-а свједоци оптужених инспектора

Бањалука - Руководећи људи Министарства унутрашњих послова Републике Српске биће саслушани као свједоци одбране у предмету против инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића, Огњена Стијака и Марка Ковачевића које терете за трговину дрогом.

Према приједлогу адвоката Бранка Гудала који брани оптуженог Радуловића, у његову корист свједочиће помоћник директора Полиције РС Дарко Ћулум, те замјеник начелника Управе за полицијско образовање МУП-а РС Зоран Мандић као и замјеник начелника Управе полиције МУП-а РС Младен Марић и начелник Јединице за борбу против организованог криминала у Управи крим-полиције РС Дражен Арбутина. У корист инспектора свједочиће и њихов некадашњи шеф начелник Одјељења за дроге у ЦЈБ Бањалука Синиша Граховац. У наставку процеса, у петак, у бањалучком Окружном суду он је предложио 12 свједока.

Гудало је затражио да суд укине притвор Радуловићу, Ковачевићу и Стијаку у којем се налазе 17 мјесеци. До закључења овог броја "Гласа Српске" суд није донио одлуку. Специјално тужилаштво РС терети Ковачевића, Стијака и Радуловића да су били организована група које је продавала хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013. године. Осим њих, оптужено је још пет инспектора које терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја. Тужилаштво је у петак у бањалучком Окружном суду извело скоро све материјалне доказе. Остало је још да буду саслушана два свједока. Ново рочиште заказано је за 4. март када ће почети извођење доказа одбране.

Мандић, кога одбрана зове за свједока, у вријеме када су према оптужници инспектори починили кривична дјела био је начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, а Марић и Ћулум су били начелници ЦЈБ Бањалука. Арбутина је био на челу Сектора града и Крим-полиције ЦЈБ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана