Зими грабе понуде за море

nezavisne.com
Зими грабе понуде за море

Бањалука - Резервације у туристичким агенцијама за љетовања су већ увелико почеле и најтраженије дестинације засад су Турска и Грчка, али има и оних путника који бирају Малдиве, Бали, Занзибар, Шарм ел Шеик у Египту, Дубаи и наравно Хрватско приморје.

У агенцијама кажу да се велики број грађана одлучује за рану резервацију због попуста.

У Туристичкој агенцији “Кон Тики Травел” из Бањалуке кажу да за њихову љетну понуду имају око 1.000 путника који су већ резервисали.

“Што се тиче дестинација, Бањалучани се углавном одлучују да љето проведу у Грчкој и Турској, и све то највише због тога што имамо директне чартер летове из Бањалуке за ове двије дестинације”, казали су у овој агенцији.

Истакли су да се за ове двије дестинације цијене крећу од 800 КМ по особи, али све зависи од термина путовања, квалитета хотела и осталих параметара.

“У понуди имамо и египатске градове Хургаду и Шарм ел Шеик, шпанске градове Мајорку и Коста Браву, Сицилију, али и наш регион попут Хрватске, Црне Горе и Бугарске. Имамо путнике и за Малдиве, Бали, Занзибар, наравно, не у великој мјери, али опет их имамо, али и за Дубаи, који нам је атрактиван током цијеле године”, рекли су за “Независне” у овој бањалучкој агенцији.

Додали су да се цијене љетовања у Египату за седам дана крећу око 800 КМ, у Дубаију аранжман кошта између 800 КМ и 900 КМ по особи и слично.

Грађани Бијељине су дестинације за љетовање почели резервисати још почетком јануара, а у Туристичкој агенцији “Happy Travel” кажу да се углавном ради о путницима који су већ навикли на ране резервације.

“Ове године грађани су највише заинтересовани за Грчку, Црну Гору, али и Египат, за који је цијена ове године врло повољна. У понуди, осим ових актуелнијих дестинација, имамо и Турску, Тунис, Шпанију, Италију и Дубаи”, рекла је Јелена Вуловић, самостални референт продаје у овој туристичкој агенцији.

Додала је да цијене аранжмана зависе од термина, али и дестинације, тако рецимо за Грчку цијене су од 450 КМ за смјештај и превоз по особи па навише.

У Агенцији “Relax Turs” из Сарајева кажу да је продаја љетних туристичких аранжмана увелико почела јер људи користе погодности раног букинга, а Сарајлије се најчешће одлучују за Турску, али и Албанију.

“Резервација највише имамо за Турску, односно за град Анталију, и прошле године је интересовање за дестинације било слично. Цијене су мало више у односу на прошлу годину, али зато имамо рани букинг који би требало искористити”, казали су у овој агенцији.

Како кажу у агенцији, цијена аранжмана који се највише тражи за Турску зависи од хотела, локације и термина, па тако двије особе би требало да издвоје од 2.000 до 4.000 КМ.

Требињци још нису у великој мјери заинтересовани за рани букинг јер немају ту навику, а све то јер им је море близу.

“Имамо резервација и обично се траже Грчка, Турска, Египат и још нека далека путовања. Цијена се креће од 500 КМ. Љетовање од 10 дана у Грчкој кошта 500 КМ, а у цијену су урачунати ноћење са доручком и превоз”, кажу у Туристичкој агенцији “Фриенд Травел” из Требиња.

У Агенцији “Вуковић” из Приједора кажу да имају у понуди Грчку, Шпанију, Црну Гору и Хрватску, а највеће интересовање влада за Хрватску због кратких аранжмана од два до пет ноћења.

“Цијене се крећу од 115 КМ, колико коштају два ноћења у Макарској, па до 900 КМ, колико кошта Шпанија”, рекли су у овој агенцији.

Марија П. из Бањалуке каже да је већ резервисала аранжман за Грчку јер има чартер лет из Бањалуке, те се нада да ће агенције наредних година још више проширити понуду.

“Одлучила сам се за хотел на атинској ривијери иако бих вољела наредне године да одем и до неког грчког острва”, рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана