Утврђена цијена рада од 100 КМ

СРНА
Утврђена цијена рада од 100 КМ

Бањалука - Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о утврђивању цијене рада, којом се утврђује цијена рада у износу од 100 КМ, а примјењиваће се за обрачун плата од 1. априла и не односи се на доспјела и неисплаћена примања.

Цијена рада, утврђена овом одлуком, односи се на све запослене у области просвјете и културе, унутрашњих послова, републичке управе, правосуђа и јавним службама које врше јавна овлашћења из области рада, запошљавања, здравственог осигурања, дјечије и социјалне заштите.

Цијена рада за запослене у јединицама локалне самоуправе утврђује се у износу од 100 КМ, а примјењиваће се за обрачун плата од 1. априла и не односи се на доспјела и неисплаћена примања, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Овлашћени су ресорни министри да са Синдикатом радника унутрашњих послова Републике Српске, Синдикатом образовања, науке и културе Републике Српске, Синдикатом управе Републике Српске и Синдикатом правосуђа Републике Српске потпишу споразум о утврђивању цијене рада у складу са овом одлуком.

Донесена је и Одлука о утврђивању плате премијера и министара у Влади Српске, тако да ће мјесечна плата предсједника Владе Српске износити 4.000 КМ, потпредсједника Владе 3.500 КМ, а министара у Влади 3.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана