УКЦ ће сносити трошкове боравка мајки уз дјецу која су на лијечењу

РТРС
УКЦ ће сносити трошкове боравка мајки уз дјецу која су на лијечењу

Бањалука - Након иницијативе мајки за укидање плаћања дневног боравка уз дјецу на лијечењу које је у Бањалуци 45 КМ, УКЦ Републике Српске, одлуком в.д. генералног директора Владе Ђајића, донио је одлуку да ће њихова установа сносити трошкове боравка мајки, пратиоца или старатеља у болници до краја ове године, односно до истека уговора са Фондом здравственог осигурања Републике Српске.

УКЦ Српске напомиње да се налази у незавидном положају због неповољног уговора који имају са Фондом здравственог осигурања Републике Српске (ФЗО), те ће у наредној години уложити све напоре да се овај и сви слични проблеми са којима се УКЦ Српске суочава, заједнички превазиђу, а спорни уговор са ФЗО Српске промијени.

Из ове установе додају да су обавезни да, као јавна здравствена установа, поштују правилнике и законе у чијој изради не могу да учествују, а морају да их поштују. 

У саопштењу се наводи да управо овај спорни правилник, који у одређеним случајевима иде на уштрб мајки, пратиоца или старатеља уз дјецу  у моментима кад им је најпотребније, је један од таквих примјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана