Субвенције за младе

М. Ми.
Субвенције за младе

Бањалука - Министарство породице, омладине и спорта РС расписало је конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

Конкурс је отворен до 22. августа, а ресорно министарство ће субвенционисати један одсто каматне стопе које пласирају комерцијалне банке по кредитној линији Инвенстиционо-развојне банке (ИРБ) РС.

Право пријаве на конкурс имају лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која обавља пласман кредитних средстава из кредитне линије ИРБ-а, односно стамбене кредите до дана затварања конкурса.

Осим тога, право на конкурс имају особе које су у тренутку закључивања уговора са банком имале до 35 навршених  година, те она лица која имају мјесто пребивалишта на подручју Српске.

Кандидати су обавезни да ресорном министарству доставе уговор о стамбеном кредиту са банком, копију личне карте, увјерење о пребивалишту и држављанству, родни лист, те доказ о стручној спреми, као и кратку биографију.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране, а списак изабраних корисника субвенција биће објављен на сајту Министарства породице, омладине и спорта РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана