Строгов: Ноћни вукови шире духовне везе и мира међу народима Балкана

Срна
Строгов: Ноћни вукови шире духовне везе и мира међу народима Балкана

Бањалука - Предсједник Мото федерације Русије Јевгеније Строгов рекао је данас у Бањалуци да је главни задатак бајкерске групе "Ноћни вукови" ширење духовне везе и мира међу народима и повезивање култура Балкана - Србије, Републике Српске, Црне Горе и других православних земаља са Русијом.

"Ми имамо жељу и задатак да покажемо нашу руску културу и нађемо коријен утицаја балканске културе на Русију и обрнуто", рекао је Строгов након што је са члановима "Ноћних вукова" посјетио бањалучки Храм Христа Спаситеља.


Он је рекао да "Ноћни вукови" не представљају опасност по безбједност у БиХ како је то представљено у неким медијима, истичући да са њима увијек путују свештеници, монаси и обични људи.

Одговарајући на питање да ли ће се састати са предсједником Републике Српске, Строгов је рекао да није планиран тај састанак, истичући да је њихов главни циљ да посјете православне цркве Свете Тројице, Храм Христа Спаситеља, Цркву Лазарицу, споменик руском императору Николају Другом у Бањалуци, након чега путују у Србију.

Коментаришући чињеницу да неким члановима "Ноћних вукова" није дозвољен улазак у БиХ, Строгов је рекао да је изненађен тиме, те да свака земља има право да некоме дозволи или забрани улазак, али да за то мора постојати неки јак разлог.

У овој турнеји учествује 20 бајкера из Русије који путују аутомобилима, а у ходочашћу им се придружују чланови других мото удружења, духовна лица и бројни грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана