Српска други дом за дјецу с Космета

М. Л.
Српска други дом за дјецу с Космета

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић и премијер Жељка Цвијановић угостили су јуче 400 ученика са Косова и Метохије, поручивши им да је Република Српска и њихов дом у који су увијек добродошли.

Пријем је организован у згради Владе РС, гдје су дјечацима и дјевојчицама који бораве у седмодневној посјети, уручени поклони.

- Била сам у једној породици у Прњавору, било је дивно. Упознала сам нове другаре и ово је једно велико искуство за мене - рекла је ученица осмог разреда Јелена Томашевић из мјеста Србица.

И њени другари који су допутовали у РС, њих 500, одушевљени су природним љепотама Српске и гостопримством становника.

- Први пут сам у РС, утисци су дивни. Много је боље него што сам замишљала, с обзиром на то да је и на овим просторима био рат - рекла је наставница биологије Наташа Зечевић из мјеста Велика Хоча.

Чубриловић је истакао да се пријатељство са Србима са Косова и Метохије које траје годинама, на овај начин још више учвршћује. Цвијановићева је истакла да је РС друга кућа за малишане са Косова и Метохије и захвалила свима који су били дио овог пројекта.

- Желим да уживате у слободи коју ми имамо захваљујући постојању РС, да осјетите ту слободу и увијек сте добродошли овдје - поручила је Цвијановићева.

Пријему су присуствовали министри у Влади РС и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана