Ревизори коначно добијају зграду

В. К.
Ревизори коначно добијају зграду

Сарајево - Савјет министара БиХ, на приједлог Службе за заједничке послове институција БиХ, донио је одлуку о одобравању куповине, односно набавке објекта за потребе смјештаја Канцеларије за ревизију институција БиХ у Сарајеву.

Овом одлуком одобрава се куповина/набавка објекта за потребе смјештаја Канцеларије за ревизију институција БиХ у Сарајеву, минималне површине до 1.200 квадратних метара и набавне вриједности до 5.000.000 КМ.

У оквиру одлуке именована је Комисија за спровођење поступка куповине/набавке објекта за потребе смјештаја.

Служба за заједничке послове институција БиХ у новембру је добила задатак да трајно ријеши питање смјештаја Канцеларије за ревизију институција БиХ након што су ревизори лани одбили да се преселе у просторије које су им биле намијењене у Сарајеву.

Канцеларија је, наиме, смјештена у изнајмљеном простору за који годишња кирија износи око 200.000 КМ, а још прије неколико година је изнесено опредјељење да институције буду смјештене у властите објекте како би били избјегнути високи трошкови изнајмљивања просторија. Надлежни у Служби за заједничке послове су, поступајући у вези са тим наређењем, након куповине објекта некадашње Унион банке у Сарајеву, предложили да дио простора буде додијељен Канцеларији, али ревизори су то одбили правдајући се да су им понуђене просторије мале, те да у њима не би имали потребан мир за рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана