Повезан стаж 1.344 радника

А. Ј. Р.
Повезан стаж 1.344 радника

Бањалука - За социјално збрињавање 1.344 радника из 63 предузећа Влада Српске прошле године уплатила је око три милиона марака.

У информацији о реализацији програма социјалног збрињавања радника коју је Влада усвојила на јучерашњој сједници наведено је да је за доприносе за пензијско и инвалидско осигурање утрошено 2,96 милиона, а 37.652 марке на име доприноса за осигурање од незапослености.

Од 2004. до краја 2017. године Српска је за реализацију овог програма обезбиједила 180,94 милиона КМ и то за социјално збрињавање 61.214 радника из 412 предузећа.

- Од тог броја, омогућено је остваривање права на старосну пензију за 7.107 радника из предузећа која су у процесу приватизације, стечаја и ликвидације - саопштено је из Владе.

Министри су јуче дали сагласност за издавање гаранције за задужење "Аутопутева РС" за 70 милиона евра код Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) по пројекту изградње коридора 5Ц - дио један. Тај новац биће утрошен за изградњу двије петље на аутопуту Јоховац (Товира) и Руданка (Костајница), те дионицу у дужини од 6,1 километар између те двије петље и прилазни пут дужине километар.

Влада је дала сагласност и за издавање гаранције за задужење "Аутопутева" код ЕБРД-а у износу од десет милиона евра за завршетак градње аутопута од Бањалуке до Добоја. 

Министри су утврдили пет приједлога измјена и допуна закона међу којима су Изборни закон РС, Закон о научноистраживачкој дјелатности, те Закон о судским таксама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана