Поплављене куће у општини Језеро, исељена вишечлана породица

Срна
Поплављене куће у општини Језеро, исељена вишечлана породица

Језеро - Једна вишечлана породица је исељена, а 20 кућа у општини Језеро поплављено је након изливања ријека Јошавка и Плива.

Ријеке, које су надошле усљед наглог топљења снијега, поплавиле су више стотина дунума ораница и ливада.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић изјавила је Срни да водостај убрзано повећава и да је вода дошла до висине моста на ријеци Пливи за Љољиће и Черказовиће, те да је угрожен саобраћај на магистралном путу Бихаћ-Сарајево.

Она је објаснила да је исељена вишечлана породица која живи у згради старе амбуланте, а да зграда нове амбуланте није поплављена, али јој се не може прићи.

Ружичићева је истакла да је ово дугогодишњи проблем општине и да је њена улога да брине о територији и становништву, иако су права и обавезе водотока на вишим инстанцама власти.

"За сутра смо заказали састанак са представницима `Вода` Републике Српске и Федерације БиХ, Цивилне заштите, `Путева` Републике Српске и Федерације, као и Хидроелектране Јајце. Формираће се комисија чији ће задатак бити изналажење рјешења санација поплава на подручју Језера", објаснила је Ружичићева.

Ситуација је тешка и у општини Шипово, гдје су се излиле ријеке Јањ и Плива и поплавиле велике обрадиве површине и угрозиле двадесетак кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана