Почиње трка за стипендије из Фонда Др Милан Јелић

Д. С.
Почиње трка за стипендије из Фонда Др Милан Јелић

Бањалука - Министарство науке и технологије РС расписало је у петак конкурсе за додјелу стипендија Фонда "Др Милан Јелић" у текућој академској години студентима сва три циклуса студија на домаћим и универзитетима у иностранству, а пријаве се могу слати до 3. децембра.

Како је наведено у конкурсу за студенте првог циклуса студија, за кандидате који студирају на универзитетима у РС планирано је 75 стипендија, које износе 400 КМ, за шта ће бити издвојено 270.000 марака.

- Стипендијски фонд за студенте првог циклуса студија који студирају на иностраним високошколским установама износи 252.000 КМ - стоји у конкурсу.

Број стипендија за студенте из иностранства биће утврђен након разматрања пријава.

Најуспјешнији студенти из РС који студирају на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори оствариће право на стипендију од 500 КМ мјесечно, односно 800 КМ за оне који студирају на високошколским установама у иностранству и престижним универзитетима.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима из Фонда "Др Милан Јелић" биће додијељено осам стипендија од по 5.000 КМ, а студентима трећег циклуса студија пет стипендија по 10.000 КМ.

До сада је из Фонда "Др Милан Јелић" студентима сва три циклуса студија додијељено укупно 1.898 годишњих стипендија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана