Počinje trka za stipendije iz Fonda Dr Milan Jelić

D. S.
Počinje trka za stipendije iz Fonda Dr Milan Jelić

Banjaluka - Ministarstvo nauke i tehnologije RS raspisalo je u petak konkurse za dodjelu stipendija Fonda "Dr Milan Jelić" u tekućoj akademskoj godini studentima sva tri ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu, a prijave se mogu slati do 3. decembra.

Kako je navedeno u konkursu za studente prvog ciklusa studija, za kandidate koji studiraju na univerzitetima u RS planirano je 75 stipendija, koje iznose 400 KM, za šta će biti izdvojeno 270.000 maraka.

- Stipendijski fond za studente prvog ciklusa studija koji studiraju na inostranim visokoškolskim ustanovama iznosi 252.000 KM - stoji u konkursu.

Broj stipendija za studente iz inostranstva biće utvrđen nakon razmatranja prijava.

Najuspješniji studenti iz RS koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori ostvariće pravo na stipendiju od 500 KM mjesečno, odnosno 800 KM za one koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu i prestižnim univerzitetima.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda "Dr Milan Jelić" biće dodijeljeno osam stipendija od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet stipendija po 10.000 KM.

Do sada je iz Fonda "Dr Milan Jelić" studentima sva tri ciklusa studija dodijeljeno ukupno 1.898 godišnjih stipendija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana