Паре Владе Српске за дуг добављачу умјесто за изградњу водовода

Срна
Паре Владе Српске за дуг добављачу умјесто за изградњу водовода

Приједор - Два лица из Оштре Луке и једно лице из Лакташа осумњичена су за обману при добијању кредита или других погодности и фалсификовање или уништавање службене исправе, саопштено је данас из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор.

Против Д.К. из Оштре Луке, Д.М. из Оштре Луке и Р.С. из Лакташа ЦЈБ Приједор је поднио Окружном тужилаштву Бањалука извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Лице Д.К. је, користећи свој службени положај, на основу исправа неистинитог садржаја, поднијело захтјев за одобрење кредита у сврху финансирања изградње водовода, без претходно прибављене сагласности Владе Републике Српске, те је након добијања 315.932 КМ за изградњу водовода новац преусмјерило за плаћање текућих дуговања према добављачу "Приједорпутевима".

Лице Д.М. је, користеће свој положај, потписало фактуре лажног садржаја, иако је знало да фактурисани радови нису урађени, и тако омогућило добијање намјенског кредита.

Лице Р.С. је, као одговорно лице "Приједорпутева", потписало предрачуне неистинитог садржаја и фактуре о извршеним радовима, на основу којих је одобрен тражени кредит који је ненамјенски искориштен за плаћање текућих потраживања "Приједорпутева" од општине Оштра Лука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана