Одрон на дионици Врбања - Зелени Вир

Срна
Одрон на дионици Врбања - Зелени Вир

Бањалука - На магистралном путу Бањаулка - Челинац, на дионици Врбања - Зелени Вир, на мјесту гдје је рађен потпорни зид, дошло је до већег одрона, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске напомињу да су дежурне екипе "Нискоградње" упућене на терен како би се извршило рашчишћавање обрушеног материјала са коловоза.

И на свим осталим дионицама у усјецима и поред камених косина возачима се скреће пажња на учестале одроне каменог материјала и земље на коловоз.

Због кише која пада, саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија по мокрим и клизавим коловозима, па се возачима савјетује максимално опрезна и спорија вожња.

На дионицама на којима се изводе радови саобраћа се уз измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

Ради извођења радова на деминирању терена биће извршена привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15 часова на магистралном путу Бродско Поље - граница Републике Српске и Федерације БиХ /Брусница/, на локалитету "Кладар Доњи 2".

Повремене обуставе саобраћаја неће бити у дане викенда и празника, а на снази је до 25. августа.

Због радова на санацији клизишта на косини поред аутопута Градишка - Бањалука, на локалитету Кутлешин Гај, до 22. јуна је обустављен саобраћај у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута.

На дионици магистралног пута граница Републике Српске Рача - Рача, због реконструкције Савског насипа на локалитету Рача саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7 до 18 часова.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Брод/ - Гранични прелаз Брод саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, уз могућа краћа задржавања.

Због изградње и реконструкције водоводног система, од 7 до 18 часова саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, на дионицама магистралних путева Нова Топола - Клашнице 1 и локација /Нови Град/ - Нови Град 1, граница БиХ/Хрватске.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази 8 метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће саобраћај бити обустављан повремено сваки пуни час по 15 минута, радним данима и суботом од 7 до 17, а недјељом од 7 до 13 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице 1 - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

Једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић, на мјесту клизишта.

На дионици регионалног пута Горња Вијака 2 - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од 5 тона укупне масе и вишим од 3,5 метра.

АМС Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске до краја маја проводи акцију "Не куцај, да се не би закуцао" којом се жели указати на опасности којима су изложени учесници у саобраћају, с нагласком на оне који користе мобилни телефон док возе.

У већем дијелу Федерације БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим коловозима.

На аутопуту Зеница југ - Сарајево сјевер изводе се радови на редовном одржавању тако да се саобраћај на дионици Високо - Подлугови, у дужини од три километра, преусмјерава из претицајне у возну траку.

Због радова у Хрватској на снази је забрана саобраћаја за теретна возила на граничном прелазу Брчко - Гуња.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана