Нове собе у другом павиљон СЦ “Никола Тесла и даље празне

А. Ј. Р.
Нове собе у другом павиљон СЦ “Никола Тесла и даље празне

Бањалука - Студенти бањалучког Универзитета који су добили смјештај у другом павиљону Студентског центра “Никола Тесла” мораће још чекати на усељење јер није обављен технички пријем, нити се зна када ће бити.

Министар науке и технологије РС Ален Шеранић, који обавља и функцију министра просвјете и културе, истакао је да је неопходно утврдити конкретне разлоге који стопирају издавање употребне дозволе.

- Видјећемо која документација је неопходна и шта треба да буде припремљено како би се ријешила ова ситуација. Вјерујемо да ће то бити убрзо - рекао је Шеранић који је у петак заједно са руководством Студентског центра, представницима студената, извођачима радова и органом надлежним за надзор обишао други павиљон.

Вршилац дужности директора СЦ “Никола Тесла” Драгослав Топић очекује да ће убрзо имати позитивне вијести за станаре.

- Оно што знам је да недостаје документација за противпожарну заштиту без које је немогуће добити употребну дозволу - рекао је Топић и додао да би радови у првом павиљону требало да буду завршени крајем мјесеца. 

Предсједник Скупштине студената Студентског центра Љубиша Карлица каже да су они који су добили кревет у другом павиљону приморани да плаћају приватни смјештај.

-  Тражићемо од ресорног министра да тим студентима буду надокнађени трошкови - рекао је Карлица и додао да су веома задовољни уређењем соба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана