Несмотреност отањила новчанике 700 пјешака

А. Ј. Р.
Несмотреност отањила новчанике 700 пјешака

Бањалука - Претрчавање улице мимо пјешачких прелаза, испод пасарела, на црвеном свјетлу на семафору и кретање коловозом са слушалицама на ушима за десет мјесеци ове године отањило је новчанике више од 700 несавјесних пјешака.

- Највише је санкционисано пјешака који приликом преласка коловоза нису користили намјенске пјешачке прелазе и то њих 637. Због коришћења мобилног телефона или ношења слушалица у оба уха за вријеме кретања коловозом казну су добила 82 пјешака - рекли су у Министарству унутрашњих послова (МУП) РС. Додали су да казна за пјешаке који приликом преласка улице не користе пјешачки прелаз износи 40 КМ. 

- У саобраћајним несрећама до краја октобра ове године у Српској је смртно страдало 14 пјешака, док је 72 њих задобило тешке повреде - навели су у МУП-у.

Иако статистичке анализе показују да број страдалих пјешака из године у годину смањује, стручњаци упозоравају да је и један живот изгубљен у саобраћају много.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић сматра да су у већини случајева подједнако одговорни и пјешаци и возачи, јер је само тренутак несмотрености довољан да се догоди трагедија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана