Нема довољно средстава за рјешавање проблема свих школа

Срна
Нема довољно средстава за рјешавање проблема свих школа

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да је Техничка школа у Бањалуци, посредством УНДП-а, добила 156.000 КМ за санацију крова, али да нису санирали равни кров, који је прокишњавао, већ коси који није био до те мјере дотрајао.

Малешевић је додао да је упознат о проблемима у Техничкој школи, почевши од прокишњавања крова, лошег гријања и других о којима су медији писали посљедњих дана, али да у буџету Министарства просвјете и културе нема довољно средстава да би се одједном рјешавали проблеми свих основних и средњих школа у Републици Српској.

"Настојимо да преговорамо са одређеним донаторима и тако покушамо да изнађемо средства за санацију многих објеката. Имамо обећања за још три објекта, а један од њих је и Техничка школа", рекао је Малешевић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да су бањалучке основне и средње школе прикључене на систем гријања градске "Топлане".

"Недавно сам био у Основној школи жИво Андрићж, гдје је гријање катастрофално, гдје мала дјеца сједе у јакнама. жТопланаж и школе би заједно требало да рјешавају нешто по том питању, да гријање буде далеко квалитетније", поручио је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана