Младост поштује прошлост и не заборавља страдале за слободу

Срна
Младост поштује прошлост и не заборавља страдале за слободу

Бањалука - Најбољи представници четири бањалучке основне школе данас су, поводом Дана Републике, у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, извели програм за дјецу о страдању и нади српског народа кроз историју, чија је порука да младост Српске поштује прошлост и не заборавља страдале за слободу Републике.

Ученици из школа “Иво Андрић”, “Бранко Радичевић”, “Доситеј Обрадовић” и “Свети Сава” у програму су поменули страдање српског народа у Великом рату, као и славну побједу, те наду која је увијек постојала код Срба када су пролазили голготу.

“Данашња младост Републике Српске свечаним програмом поручује да памти и поштује прошлост, не заборавља све који су страдали за слободу Републике Српске. Наша порука је да је Српска поносна и вјечна и да је никоме не дамо”, рекла је новинарима Љубинка Драгојевић, члан Одбора за организовање манифестација поводом обиљежавања Дана Републике из Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорта града Бањалука.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да су дјеца која учествују у обиљежавању Дана Републике будућност на коју Српска рачуна.

“Ова дјеца рачунају на нас, на све који смо на свој начин допринијели, радом у култури, стварању и очувању Републике. Поносна сам што Дјечије позориште учествује у обиљежавању Дана Републике”, нагласила је Лабовићева.

Република Српска данас слави 27. рођендан.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

У Бањалуци се данас одржава низ манифестација којим присуствују званичници Републике Српске, Србије, представници Српске у институцијама БиХ, те бројне званице.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је данас у Палати Републике, поводом 9. јануара - Дана Републике, заслужне институције и појединце, међу којим и премијера Србије Ану Брнабић којој је уручен Орден Републике Српске на ленти.

Централној прослави Дана Републике, осим Цвијановићева, присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, као и премијер Србије Ана Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана