Мир и добра воља алтернатива немирима

Ж. Д.
Мир и добра воља алтернатива немирима

Београд, Сарајево - Праштање и помирење једини су начин да се ослободи робовања прошлости и дневнополитичких интереса, а мир на земљи и добра воља међу људима једина је алтернатива немирима нашег савременог свијета и свакодневице.

Поручили су ово јуче великодостојници Српске православне цркве православним вјерницима поводом наступајућих божићних празника.

Патријарх српски Иринеј позвао је вјернике да посебну бригу покажу према браћи и сестрама на Косову и Метохији, којима се одузима чак и право на живот достојан човјека, те истакао да слобода за српски народ није могућа у лажној држави Косово. Патријарх је у Божићној посланици поручио да се само кроз међусобно праштање и измирење може доживјети радост дарованог спасења, поклона на коме сви треба да благодаре.

- Дубоко жалећи и саосећајући са српским и свим осталим жртвама несрећних ратова на простору Словеније, Хрватске, БиХ, Србије, молимо се новорођеном Богомладенцу, дародавцу сваког мира, да се мир коначно усели у наша срца, да опростимо једни другима, јер је и Господ опростио нама сагрешења наша - поручио је патријарх.

Митрополит дабробосански Хризостом у традиционалној божићној поруци истакао је да нема мира без добре воље, те да данас грађани управо живе нешто сасвим супротно од тога, а то су омраженост и отворена мржња.

- Браћо и сестре, оваквим односима свијет се враћа у искушења великих страдања и невоља кроз каква смо већ прошли - казао је митрополит Хризостом.

Епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је у божићној поруци државне службенике и политичаре да раде за добро народа и служе свом народу, наводећи да је Господ дошао као слуга у овај свијет и принио себе на жртву, показујући тако пут људима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана