Изостанци студената биће оправдани

Д. С.
Изостанци студената биће оправдани

Бањалука - Студентима који живе у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци, а нису у могућности да дођу на предавања идуће седмице, биће оправдани изостанци.

Ово је јуче одлучено на сједници Сената Универзитета у Бањалуци, након што је Студентски парламент ове високошколске установе то затражио на захтјев студената који су морали да се врате својим кућама, јер су њихове собе поплављене након невремена протекле седмице.

Предсједник Студентског парламента Жељко Сладојевић истакао је на јучерашњој конференцији за новинаре да би санација павиљона три требало да буде данас завршена.

- Студенти из прва два павиљона биће већином смјештени у трећем и четвртом павиљону, а на располагању ће им бити и Средњошколски дом Бањалука - казао је Сладојевић.
Додао је да ће због тога цијена смјештаја у трећем и четвртом павиљону бити преполовљена, док студенти из прва два објекта, који ту буду смјештени, неће плаћати смјештај.

Представници Студентског парламента и Уније студената РС истакли су да ове организације не стоје иза протеста који су најављени за недјељу.

Предсједник Уније студената РС Ратко Савић истакао је су путем друштвених мрежа сазнали за протесте студената, између осталог, због повећања акциза на гориво.

- Немам информацију ко је организатор тих протеста. Администратори догађаја су очигледно лажни профили - казао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана