Инспектори одузели лажну адидас и прадину робу

Д. С.
Инспектори одузели лажну адидас и прадину робу

Сарајево - Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ на подручју Сарајева због сумње у незакониту продају, одузели су одјећу и обућу у вриједности већој од 20.000 марака за коју се сумња да су фалсификати познатих свјетских марки.

Како се наводи у саопштењу УИО службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја у Регионалном центру Сарајево, у неколико одвојених акција, открили су и трајно одузели велику количину разне робе.

- На основу одређених обавјештајних информација контролом на четири локације у Сарајеву одузета је већа количина гардеробе и спортске одјеће и обуће. Ријеч је о роби за коју није постојала документација о поријеклу, а сумња се да представља фалсификате познатих свјетских брендова као што су "адидас", "најк", "прада" и друге - наводи се у саопштењу. Додаје се да је у спроведеним активностима на терену тестирана и коришћена нова опрема као што су сет ЦТ-40, ручни пејџери за детекцију радијације, мултитул гербер, те нова возила "тојота хајлукс" и "дачија дастер".

- Ову опрему је Управи донирала Влада САД кроз Програм за контролу извоза и безбједност граница - истиче се у саопштењу УИО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана