Именовани носиоци правосудних функција у БиХ

СРНА
Именовани носиоци правосудних функција у БиХ

Сарајево - Високо судско и тужилачко вијеће БиХ (ВСТВБиХ) је током трећег дана сједнице, која се одржавала 16, 17. и 18. априла, донијело одлуке о именовању носилаца правосудних функција у Босни и Херцеговини.

Тако је Чедо Шкипина именован на позицију предсједника Основног суда у Фочи, Невенка Митрић, Амир Капетановић и Садета Велаџић на позицију судије Окружног суда у Бањалуци, Харис Хакаловић на позицију судије Окружног суда у Требињу, Жељка Радовић на позицију главног тужиоца Окружног тужилаштва у Добоју, Мухамед Грухоњић, на позицију замјеника главног тужиоца Окружног тужилаштва у Бијељини, Милка Васелић на позицију тужиоца у Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, Мирза Ђозо на позицију тужиоца у Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву и Наташа Крстић на позицију тужиоца у Окружно тужилаштво у Добоју.

Истовремено, Зденка Филиповић је именована на позицију предсједника Општинског суда у Чапљини, Фатима Имамовић на позицију судије Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине, Рада Бијељац и Санела Ковач-Грабоњић на позицију судије Кантоналног суда у Сарајеву, Фикрета Хаџић на позицију судије Кантоналног суда у Бихаћу, Нивес Абдагић на позицију судије у Општински суд у Сарајеву, Амра Дедић на позицију судије у Општински суд у Бихаћу, Едвин Кокић на позицију судије у Општински суд у Зеници, Амела Дурић на позицију судије у Општински суд у Тузли, те Мерсида Сушић на позицију додатног судије у Кантонални суд у Тузли.

Надаље, Алма Мујчиновић именована је на позицију додатног судије у Општински суд у Тузли, Младен Јуришић на позицију главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, Сабина Бегановић на позицију замјеника главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, Мирјана Ђерић на позицију замјеника главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, Невенка Ћорић на позицију замјеника главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона 10, а Драган Радовановић на позицију замјеника главног тужиоца Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Поред тога, Младен Фуртула је именован на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Сарајевског кантона, Мерис Ћато на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Сарајевског кантона, Сенад Осмић на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Сарајевског кантона, Емил Пинкас на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, Санита Чаушевић на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, а Шаћир Хаџић на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Средњо-босанског кантона.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТВБиХ је узео у обзир критеријуме попут: стручног знања, радног искуства и радних резултата; стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери; способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује; односа с радним колегама, понашања ван посла и професионалне непристрасности.

Судија Врховног суда Федерације Босне и Херцеговине на дужност ће ступити 21. априла, док ће остали новоименовани носиоци правосудних функција на дужност ступити 15. маја, саопштено је из ВСТВ-а БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана