ИРБ смањила каматне стопе за предузетнике и увела низ погодности

Срна
ИРБ смањила каматне стопе за предузетнике и увела низ погодности

Требиње - Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске је, у односу на прошлу годину, смањила каматне стопе на кредите за младе предузетнике, скраћене су процедуре за кредите изнад 500.000 КМ, те уведен низ погодности за предузетнике, привреднике и пољопривреднике у Српској, рекао је данас у Требињу руководилац Одјељења за маркетинг у ИРБ-у Игор Бајић.

На састанку под називом "Инфо-дан" Гајић је истакао да додатно умањење каматних стопа могу користити млади предузетници, власници радњи или предузећа старости до 30 година, наводећи да је једна од новина и што су услови кредитирања једнаки на цијелој територији Републике Српске.

"Постоји сет кредитних линија прилагођених за мање предузетнике у износу до 50.000 КМ, а постоје и кредити намијењени већим фирмама - до пет милиона марака", рекао је Бајић, наводећи да су каматне стопе од 3,5 до 4,7 одсто.

Он је подсјетио да је ИРБ од 2008. године, од када је прусутна на подручју Херцеговине, у овој регији одобрила 70 милиона КМ за 780 пројеката, од чега највише у Требињу, 35 милиона КМ за 330 пројеката, углавном за привреду и стамбене кредите.

Требињац Илија Станковић, корисник ИРБ-овог кредита, каже да је задовољан условима и пласманом средстава, те истиче да би био срећан да добије још средстава како би проширио фарму и набавио додатну механизацију.

Циљ састанка у Требињу је и прикупљање информација са терена које би помогле у прилагођавању услова ИРБ Републике Српске потребама тржишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана