Хуманитарна акција за штићенике дјечијег дома: Сањају матурске хаљине и одијела

Милош Васиљевић
Хуманитарна акција за штићенике дјечијег дома: Сањају матурске хаљине и одијела

Бањалука - Дом за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" упутио је позив људима добре воље да донирају матурске хаљине и одијела дјевојчицама и дјечацима без родитељског старања који ове године завршавају школовање.

- У односу на претходну годину повећан је број матураната, па су самим тим и потребе веће. Жеље су једно, а могућности друго, али вјерујем да има оних који ће помоћи нашим штићеницима да досањају матурски сан - рекао је директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут.

Он је оптимиста и вјерује да ће ова акција наићи на подршку шире друштвене заједнице и хуманих људи прије краја маја и почетка јуна, када су матурске свечаности.

- Школу завршава 27 наших штићеника: средњу 17 и то осам дјевојака и девет младића, а основну десет и то шест дјевојчица и четири дјечака. За њих су нам потребне тоалете и одијела. Надам се да ћемо уз подршку људи великог срца омогућити оно што ће ови млади људи, као и сви други матуранти, памтити цијели живот - истакао је Кајкут.

Из дома поручују да су поносни на дјецу која су низала добре оцјене у протеклих годину као и на њихов предани рад у оквиру школских активности.

- Наши матуранти су били добри и заслужују да са својим другарима из школских клупа и професорима прославе матурско вече на начин како то и доликује. То су скромна и добра дјеца којој треба да буде приуштено све као и њиховим вршњацима. Вјерујем у несебичну помоћ добрих људи као и безброј пута до сада - нагласио је Кајкут.

Додаје да су матура и екскурзија сан свих ученика.

- Већ нам се јавило и Министарство породице, омладине и спорта да покрије одређене трошкове, а ми се надамо да ће све до априла бити завршено на радост свих нас - нагласио је Кајкут.

Екскурзија

У оквиру школских активности за одређен број ученика који бораве у дому планиране су екскурзије. И ту је неопходна помоћ како би са својим вршњацима отишли на незаборавно путовање.

- Да бисмо дјеци и младима омогућили одлазак на ова путовања, потребна су нам финансијска средства за уплату аранжмана и обезбјеђење џепарца. Када су основци у питању, ту су два дјечака и дјевојчица. Код средњошколаца у питању су три младића - казао је Владимир Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана