Главни кочничари Суд и Тужилаштво БиХ

Г. М.
Главни кочничари Суд и Тужилаштво БиХ

Бањалука - Главна препрека у процесуирању ратних злочина почињених над Србима су правосудни органи на нивоу БиХ, односно Тужилаштво и Суд БиХ.

Устврдио је то Невенко Врањеш из Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих РС на предавању о теми “Некажњени ратни злочини у БиХ” које је одржано у четвртак увече у Бањалуци. Врањеш, који је начелник Одјељења за истраживање рата, ратних злочина и обраду документације, рекао је да се то може констатовати на основу многих мишљења правних експерата, истражилаца из полицијских агенција, као и према резултатима истраживања Центра.

- Тужилаштво БиХ не даје ниједан сигнал, не открива нити саопштава праве разлоге зашто је то тако. О томе говоре и приговори које су поднијеле полицијске агенције на наредбе тог тужилаштва о неспровођењу истрага - рекао је Врањеш.

Он је подсјетио на низ злочина почевши од Сарајева - Добровољачке улице и Великог парка, преко злочина на Брчанској малти у Тузли, низа злочина у Посавини, западнокрајишким општинама, окупацији Мркоњић Града, подручју Подриња, који још нису процесуирани упркос бројним доказима.

Организатор предавања био је бањалучки одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана