Ферагет: Тужилаштво ће затражити једномјесечни притвор за Драгичевића

Агенције
Ферагет: Тужилаштво ће затражити једномјесечни притвор за Драгичевића

Сарајево - Ифет Ферагет, адвокат Давора Драгичевића, који је јутрос ухапшен, рекао је како има информације да ће Окружно тужилаштво затражити притвор за Давора Драгичевића у трајању од 30 дана.

“Полиција га може задржати 24 сата и мислим да се ради о злоупотреби службених овлаштења. Након тога ће бити предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука”, рекао је Ферагет.

Додаје како се Давор добро осјећа.

“Ја сам му већ рекао да сам сутра у Бањалуци. Добро се осјећа, а мени је драго што се није пуно узбудио. Био је спреман. Ово је стресна ситуација како за њега и његову породицу, тако и за комплетну јавност у БиХ. Ово је једна конфузија, јер очигледно постоје људи који читају законе, али га не разумију. Давор Драгичевић протестује зато што нису откривене убице његовог сина. Јасно је ко су убице”, рекао је Ферагет за БХТ и додао како је Давор ухапшен под оптужбом за угрожавање безбједности.

Ферагет истиче како елемената за ово кривично дјело нема, те да постоје информације да у акцији учествују и специјалци који нису из МУП РС. Наводи да полицијске станице Центар и Лауш нису ухапсиле Давора Драгичевића. Додао је и како није јасно зашто је ухапшен Давор, али да вјерује да је разлог уклањање споменика Давиду Драгичевићу с Трга Крајине.

“Мислим да се шаље једна ружна порука. Закон се примјењује селективно. Апелујем на разум и вјерујем да имамо снаге да схватимо да смо сви потпуно једнаки пред законом. Дошло је вријеме да смо сви једнаки пред законом. Овдје постоје организиране групе у којима су поједини полицајци и тужиоци који не желе да проводе законе и истрагу”, рекао је Ферагет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана