Душан Вјештица, новоименовани в.д. директор Космоса: За “Космос” има наде, морамо сви радити

М. Ч.
Душан Вјештица, новоименовани в.д. директор Космоса: За “Космос” има наде, морамо сви радити

Бањалука - Новоименовани вршилац дужности директора предузећа “Космос” из Бањалуке Душан Вјештица рекао је да ће његови први кораци бити усмјерени на очување постојећих и изналажење нових послова.

Радници “Космоса” прекинули су у уторак петомјесечни штрајк након што је Надзорни одбор именовао Вјештицу за в.д. директора и данас ће поново заузети своја радна мјеста. Вјештица је истакао да је дужност преузео одмах по постављењу и да ће први корак бити састанак са свим руководиоцима у предузећу како би видио које послове “Космос” има уговорене и колике су обавезе предузећа.

- Претпостављам да све касни и зато морамо што прије завршити постојеће послове и наплатити их како бисмо могли ићи даље - нагласио је Вјештица.

Он је истакао да се стање у овом предузећу може поправити уколико то сви буду искрено жељели.

- Ако радници у било којем предузећу желе да то сруше, не може се направити ништа. Али, ако су опредијељени да се предузеће врати у живот, то се може направити. Пореске обавезе се могу реструктурисати, са радницима ће бити потписан споразум да се уз будуће плате исплате остаци у више рата, али се процес рада мора вратити у “Космос” - нагласио је Вјештица.

Већина радника овог предузећа била је у штрајку од 22. децембра прошле године јер нису добили 15 и по плата, а годинама им нису уплаћивани ни доприноси за пензијско и здравствено осигурање. Штрајк су прекинули након што су добили непуне двије плате и пошто је смијењен в.д. директора Драган Илић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана