Добре жеље званичника за највећи празник

СРНА
Добре жеље званичника за највећи празник

Сарајево - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић честитао је највећи хришћански празник Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве те цјелокупном православном народу.

Поздрављајући православне вјернике традиционалним поздравом "Христос васкрсе - Ваистину васкрсе!", Живковић је у честитки свештенству и вјерницима пожелио да највећи хришћански празник Христовог васкрснућа дочекају и проведу у здрављу и миру, са својим породицама и у складу са обичајима и највишим вјерским и људским вриједностима.

Поводом Васкрса, честитку митрополиту дабробосанском Николају, свештенству Српске православне цркве и православним вјерницима у БиХ упутили су предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и члан Предсједништва Жељко Комшић, те предсједавајући Савјета министара Вјекослав Беванда.

Честитајући Васкрс, Изетбеговић је православним вјерницима пожелио да празник проведу у миру, благостању и радости, заједно са својим породицама, комшијама и пријатељима.

"Нека радост и љепота овог највећег хришћанског празника унесу топлину у ваше домове, ојачају вјеру у човјека и донесу нову наду у хуманији и праведнији свијет у којем живимо", наводи се у Комшићевој честитки.

Наводећи да је Васкрс побједа живота над смрћу и преображење немоћи у снагу Беванда је овај највећи хришћански празник честитао уз жељу да празничну радост подијеле са породицом, пријатељима и сусједима.

Високи званичници БиХ честитали су данас и свим припадницима католичке вјероисповијести највећи хришћански празник вјероисповијести Ускрс.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, свештенству и свим католицима у БиХ са жељом да празник проведу у миру, благостању и радости, заједно са својим породицама, комшијама и пријатељима.

"Нека овај велики празник буде инспирација свим католичким вјерницима да заједно са припадницима других вјера у БиХ још снажније афирмишу трајне вриједности добра, солидарности и достојанства сваког човјека, да  бисмо успјешно наставили градити демократску и просперитетну БиХ, домовину свих њених народа и грађана", наводи се у честитки.

Честиткама се придружио и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић са жељом да католици у БиХ прославе Ускрс у миру, радости и благостању заједно са својим најближим.

"Нека радост и љепота овог највећег хришћанског празника испуни ваше домове и нека вас надахне праштањем, љубављу и слогом", поручио је Комшић.

Честитке надбискупу митрополиту врхбосанском Винку Пуљићу и свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ упутио је предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.

"Свим вјерницима који славе највећи хришћански празник Ускрс желим срећу и мир и да обасјани свјетлом Христовог ускрснућа сви заједно кренемо путем у свијет који ће бити бољи и у којем ће доброчинство и пријатељство са свима чинити нашу свакодневицу", навео је Беванда у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици и свим грађанима католичке вјероисповијести у Српској и БиХ.

Цвијановићева је пожељела католичким вјерницима да ускршње празнике проведу у миру, здрављу и срећи уз своје најдраже.

"Увјерена сам да ће нас празник Христовог ускрснућа, као симбол побједе живота над смрћу, надахнути љубављу и толеранцијом", наводи се у честитки премијера Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је највећи хришћански празник Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим грађанима православне вјероисповијести.

Цвијановићева је пожељела православном народу да највећи хришћански празник проведе у љубави, праштању и слози.

"Као симбол вјечног трајања истинских вриједности, вјерујем да ће празник Христовог васкрсења свима нама бити извор наде и путоказ у будућност испуњену толеранцијом и разумијевањем", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске, уз традиционални поздрав "Христос васкрсе".

Директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је данас Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, свим архијерејима, свештенству, монаштву и православним вјерницима у Републици Српској.

"Са жељом да наредне празничне дане прославите у здрављу, миру, радости и благодатној пуноћи празника над празницима, поздрављам Вас најрадоснијим поздравом: Христос воскресе - Ваистину воскресе!", наводи се у честитки.

Он је поводом Ускрса  упутио искрену честитку бањалучком бискупу Фрањи Комарици, свештенству, редовницима и свим римокатолицима у Републици Српској.

Желим да предстојеће празничне дане проведете у миру, здрављу и срећи надахнути атмосфером Ускрса, наводи се у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана