Директори били и у седам одбора

М. Чигоја, Д. Келеч
Директори били и у седам одбора

Бањалука - Директори, њихови замјеници и извршни директори у јавним предузећима, установама, агенцијама, фондовима и Инвестиционо-развојној банци РС, који су били чланови више надзорних, управних или одбора за ревизију разријешени су јуче чланства у тим одборима.

Влада РС усвојила је информацију о реализацији закључка којим су сви директори били обавезани да се одлуче за само један одбор у којем ће наставити да буду чланови, а у којим ће поднијети оставке.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је да је Влада јуче на радно-консултативној сједници разријешила све који су били чланови у више од два надзорна, управна или одбора за ревизију. Из ресора Министарства здравља и социјалне заштите из одбора су разријешена три руководиоца.

- У нашем ресору разријешена је Сандра Ковачевић из одбора у Јавном фонду за дјечију заштиту РС и у болници Добој, затим Оливера Марковић из Завода за медицину рада и спорта, јер је била и у Фонду здравственог осигурања, гдје је остала, и Александар Кесић, који је разријешен из Агенције за акредитацију, а остао је у Заводу за медицину рада и спорта - рекао је Богданић.

Министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија рекао је да у овом ресору нема запослених који су били чланови два или више одбора.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана