Дио пензије Добојлија дарује ђацима са Косова

А. Ј.
Дио пензије Добојлија дарује ђацима са Косова

Бањалука - Анонимни пензионер из околине Добоја одлучио је да стипендира троје дјеце са Косова и Метохије са по стотину евра мјесечно и то док је жив.

Овај слабовиди пензионер великог срца каже да има више него што му треба, те да тај вишак жели да подијели са Србима на Космету.

- Дуго сам радио у иностранству и сада желим да помажем српском народу на Космету. Желим да Косово и Метохија заувијек остане српска земља, а то је могуће само ако тамо буде Срба - рекао је овај Добојлија, који не жели да открије свој идентитет.

Посао у вези са испоручивањем новца дјеци повјерио је бањалучком Одбору за помоћ Србима на КиМ, који је већ одабрао троје будућих стипендиста. Они ће већ од јуна, па до краја године, сваки мјесец добијати по 100 евра.

- Уочи Ђурђевдана сам примио позив од господина из околине Добоја који ме замолио да му помогнем у његовој хуманој мисији. Остао сам дубоко дирнут његовим гестом, па сам одмах почео да трагам за дјецом којој је помоћ најпотребнија - рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Наредних седам мјесеци новац ће примати Немања Павловић (16), који живи сам откако му је недавно погинуо ујак, Александра Станковић (14), чија породица је социјално угрожена, те Николија Максимовић (5), срчани болесник, која живи без мајке са оцем, сестром и баком.

- Не зна се чија је животна прича тежа. Вјерујем да ће им ова стипендија бар донекле помоћи да лакше преживе голготу и са породицама опстану на Космету - рекао је Арлов.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана