Даровање крви хумана навика

Глас Српске
Даровање крви хумана навика

Брчко - Запослени у "Студен холдингу", у чијем саставу послују фабрика за производњу јестивог уља "Бимал" и "Студен-Аграна" Рафинерија шећера учествовали су у акцији добровољног давања крви, чиме су девети пут заредом показали хуманост.

Шеф Службе за трансфузију крви прим. др Азрија Пашалић је истакао да редовне акције давања крви, које спроводе компаније "Студен холдинга" позитивно утичу на стабилност рада трансфузијске службе, али и на ниво повјерења пацијената са подручја Брчко дистрикта.

- Здрава крв коју су ови људи данас даровали има рок трајања од 35 дана, стога је неопходно константно обнављати залихе. Нажалост, имајући у виду велики број пацијената којима је крв потребна, често се сусрећемо са недостатком у залихама - рекао је др Пашалић.

Директорица Корпоративних комуникација "Студен холдинга" Наташа Пуцар је казала да не одустају од испуњавања своје моралне и друштвене обавезе кроз акције даровања.

- Свјесни смо да добровољно давање крви још није на довољно високом нивоу и из године у годину настојимо да пружимо примјер и другим компанијама, те да мотивишемо све из наше локалне заједнице да заједно омогућимо несметан рад Службе за трансфузију крви. С обзиром на то да сматрамо да крв треба да чека пацијента, а не пацијент крв, наш друштвено одговорни ангажман подстичу и наши запослени, који су препознали значај одзива на акције добровољног даровања крви - рекла је Пуцар.

Акција је одржана у оквиру овогодишњих "Дана отворених врата" и обиљежавања 25 година постојања "Студен холдинга".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана