Чланице Актива жена бањалучког одбора СП-а дјецу обрадовали бојанкама и школским прибором

М. Л.
Чланице Актива жена бањалучког одбора СП-а дјецу обрадовали бојанкама и школским прибором

Бањалука - Чланице Актива жена Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука посјетиле су јуче "родитељску кућу" и малишанима који се боре са тешким малигним обољењима донирале школски прибор, бојице и бојанке.

Предсједница Актива Даринка Пејић казала је да је хуманост једна од исконских вриједности друштва и да је партија којој припадају посебно оријентисана ка социјалном положају грађана.

- Сазнали смо да од ове школске године дјеца у "родитељској кући" имају организовану наставу, односно могућност редовног школовања. За нас је ово био мотив да малишанима донирамо школски прибор, бојанке и бојице, да ова дјеца веселим бојама обоје дане које проводе овдје на путу до оздрављења, што им од срца желимо - казала је Пејићева.

Она је истакла да ће и у будућности наставити да подржавају рад "родитељске куће", јер су, као жене, посебно осјетљиве на питања положаја жене у друштву и положаја дјеце.

Предсједница Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Дијана Берић је рекла да ће ова донација много значити малишанима, јер је у септембру почела и школска година у овом објекту.

- Иако је то и даље пилот-пројекат, Министарство просвјете и културе РС нам је омогућило да ове школске године школарци у кући имају и учитељицу, да не би много заостали у школском градиву - рекла је Берићева и додала да су дјеци на располагању учитељице које долазе из бањалучких основних школа "Свети Сава" и "Иво Андрић".

У "родитељској кући" тренутно борави петоро дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана