Циљ стручних савјетовања помоћ незапосленима

Циљ стручних савјетовања помоћ незапосленима 01.02.2018 10:20 | Д. С.

Пале - Завод за запошљавање РС прави индивидуалне планове запошљавања који ће помоћи незапосленом да профилише своје интересе и активности с циљем проналажења посла.

Како наводе у Заводу, индивидуални план запошљавања је документ који садржи, између осталог, податке о лицу које тражи запослење, занимање и активности које ће предузети с циљем запошљавања.

 - Приликом попуњавања индивидуалног плана незапослено лице се, између осталог, изјашњава и о могућностима самосталног контактирања послодавца или уз стручну помоћ савјетодавца - наведено је у саопштењу.

Из Завода наводе да се ова информација узима из разлога да би се незапосленом пружила стручна помоћ уколико не може да оствари контакт са послодавцем.

Наглашено је да стручно савјетовање и рад са незапосленим подразумијева пружање информација путем индивидуалног савјетовања, инфо семинара, радионица до реализовања савјетодавног рада у бироима. У поступку пружања савјетодавних услуга, а на основу интервјуа и личних карактеристика, као и показатеља на тржишту рада, истакнуто је у саопштењу Завода, незапослено лице ће се сврстати према степену запошљивости у једну од три групе.

- Веома често се у јавности чују критике упућене Заводу од послодавца да су незадовољни упућеним лицима, јер се дешава да и они са којима буде контактирано и који буду упућени послодавцу не дођу на разговор за посао и управо због тога се овим начином настоји доћи до правих информација и профила да би се, са једне стране, лице запослило, а са друге задовољила потреба послодавца, а то је и наша основна функција - усклађивање понуде и потражње - наведено је у саопштењу Завода за запошљавање.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица