Бруцоши траже да им се врати по 125 КМ

nezavisne.com
Бруцоши траже да им се врати по 125 КМ

Бањалука - Тражимо да се бруцошима, за њих 87 који су добили смјештај у другом павиљону Студентског центра “Никола Тесла” у Бањалуци, а нису усељени почетком нове академске године, изврши поврат новаца у висини од 125 КМ, казао је Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената СЦ, и додао да ће тај захтјев сутра упутити Министарству просвјете и културе РС.

“Захтијеваћемо да се изврши поврат новца студентима, јер новоуписани студенти нису били усељени у собе на вријеме, него се каснило 30 дана, а тај захтјев ћемо упутити надлежном министарству управо зато што је оно било задужено за тендерску процедуру”, казао је данас Карлица и додао да су их надлежни из Студентског центра подржали у њиховом захтјеву.

Јасминка Бузаковић, предсједница Управног одбора Студентског центра, који је данас засједао, истиче да студенти траже да им буде исплаћен новац јер се нису уселили у други павиљон на вријеме.

“Ми смо сагласни са захтјевом студената. Упутићемо их ка Министарству просвјете и културе РС да траже ту накнаду, јер студентски центар нема ништа с радовима на павиљону два”, казала је Бузаковићева.

Драгослав Топић, в.д. директора СЦ “Никола Тесла”, казао је да захтјеви студента треба да иду на терет Министарства, а не на терет установе.

“Студенти ће захтјев предати Министарству”, казао је Топић и додао да се рок за завршетак радова на обнови другог павиљона и студентске мензе односио на крај септембра.

Подсјећамо, павиљони један и два су оштећени у невремену у децембру 2017. године, а у међувремену се приступило њиховој санацији, која се одужила, односно није завршена до почетка наставе на факултетима, како је било најављено.

Влада РС је за обнову два павиљона СЦ “Никола Тесла” обезбиједила више од 3,3 милиона КМ, како би студенти имали што квалитетније услове за становање и рад.

Бруцоши су се почели усељавати у други павиљон тек прошлог четвртка, а до тада су се сналазили за смјештај, односно плаћали приватно.

“Нама треба да буде рефундиран новац, јер смо у међувремену морали да изнајмљујемо станове, пошто је академска година почела, а студентске собе нису биле спремне”, рекла је једна студенткиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана