Брчко: Појачане радарске контроле у дистрикту од 9. до 15. маја

Срна
Брчко: Појачане радарске контроле у дистрикту од 9. до 15. маја

Брчко - Припадници Јединице саобраћајне полиције дистрикта Брчко појачано ће контролисати брзину кретања возила од 9. до 15. маја на већини путних праваца на подручју дистрикта, посебно у насељеним мјестима.

Јединица саобраћајне полиције планира да врши најављену контролу мјерења брзине кретања возила на саобраћајницама које из Брчког воде ка Бијељини, Лопарама, Тузли и Бањалуци.


"Полиција дистрикта Брчко располаже необиљеженим /цивилним/ возилима која су опремљена уређајем /камером/ за снимање прекршаја у покрету и савременим стационарним ласерским радарима, те уређајима за безбједно заустављање возила на путу", саопштено је из полиције дистрикта.

У саопштењу се напомиње да се на путним правцима Брчко-Лончари /у улици Дејтонска/, Брчко-Бијељина /улица Бијељинска/, Брчко-Челић /Улица Николе Тесле/ и Брчко-Церик /Малезијски пут/ контролише брзина кретања возила из два смјера помоћу стационарних радара.

"Осим ових планираних и најављених контрола, вршиће се и ненајављене контроле брзине, посебно на мјестима гдје се развијају веће брзине и то покретним радаром који је погодан за постављање на било којој дионици пута и који, након подешавања, аутоматски самостално ради и региструје прекршаје", наглашава се у саопштењу.

Полиција дистрикта Брчко сугерише свим учесницима у саобраћају да брзину кретања возила прилагоде условима и стању у саобраћају и да поштују саобраћајне прописе, како би заштитили себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана