Борачка организација платила 30.000 марака

Д. К.
Борачка организација платила 30.000 марака

Бањалука - Борачкој организацији РС деблокиран је рачун након што је као жирант умјесто фирме "Ветеран СиМ" уплатила око 30.000 марака за заостале рате кредита.

Рачун Борачке организације био је у блокади десетак дана, јер су на наплату дошле рате на основу кредита који је подигло предузеће "Ветеран СиМ". То нису били први проблеми за Борачку организацију због гаранције за кредит овом предузећу. Због нередовног враћања кредита Борачка организација је до сада платила 118.000 марака.

- Искрено се надамо да ће одговорни за ову ситуацију у којој се нашла Борачка организација бити процесуирани. Плашимо се да ћемо цијели кредит морати да вратимо умјесто предузећа "Ветеран СиМ" - истакао је предсједник Предсједништва Борачке организације РС Душко Милетић.

Претходно руководство Борачке организације са Пантелијом Ћургузом на челу уговором од 4. августа 2011. године прихватило је да буде јемац за кредит фирми "Ветеран СиМ" чији је оснивач бијељинска Борачка организација. "Ветеран СиМ" је основан као друштво са ограниченом одговорношћу с циљем да запосли одређени број бораца и ратних војних инвалида. Ова фирма се бави експлоатацијом шуме и прерадом дрвета за огрев, а да би набавили неопходну опрему подигли су око 350.000 КМ кредита.

Због лошег пословања предузећа терет кредита пао је на Борачку организацију. Нико од бивших руководилаца Борачке организације РС у петак се није јављао на телефонске позиве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана