Žunić vrijeđao načelnika

Brane Radulović
Žunić vrijeđao načelnika

PRNjAVOR - Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Brano Žunić obratio se u ponedjeljak uveče, u nastavku sjednice lokalnog parlamenta, načelniku opštine Darku Tomašu nepristojnim i uvredljivim riječima.

Odbornici opozicionog SNSD-a tražili su da se Žunić, koji je inače član SDS-a, izvini načelniku, ali je on to odbio.

- Nije to prvi put da me Žunić vrijeđa, pokušavajući i na taj način da me potcijeni, ospori moju funkciju i nastojanja da profesionalno obavljam posao. Razna podmetanja, ogovaranja i nečisti udarci postali su dio njegovog stila ponašanja - rekao je Tomaš.

Žunić nije imao opravdanja za uvredu koju je uputio načelniku.

- Svjestan sam da sam pretjerao sa takvim obraćanjem načelniku, ali bi i on morao da pokaže malo više poštovanja prema meni, jer sam, ako ništa drugo, stariji od njega petnaestak godina - izjavio je Žunić "Glasu Srpske" poslije ovog ispada.

Na račun, kako kažu, često bahatih nastupa Žunića na sjednicama, ozbiljne primjedbe imaju i odbornici SNSD-a.

- Žunić se ponaša kao da je privatizovao Skupštinu. Funkcija predsjednika ne daje mu za pravo da vrijeđa sve odreda, odnosno svakoga ko ne misli kao on. Sada vidimo da to nije moglo dugo da traje, jer ih napuštaju odbornici koji više ne prihvataju takav stil rada - ističe šef Kluba odbornika SNSD-a Željko Simić.

Prvi koji je digao ruke od "Žunićeve većine" bio je odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Dragoje Subotić.

- Dosadilo mi je da slušam izmišljotine na račun načelnika opštine, mladog i ambicioznog čovjeka koji je mnogo uradio za naš grad i opštinu, ali se to SDS-u i PDP-u ne dopada, pa već mjesecima pokušavaju da organizuju referendum o povjerenju Tomašu - kaže Subotić.

Odstupnica

- Sa odbornikom Dragojem Subotićem SDS neće ubuduće činiti skupštinsku većinu, jer ne možemo prihvatiti njegovo glasanje za lanjski program kapitalnih ulaganja, koja su realizovana bez odluke ove skupštine - rekao je odbornik SDS-a Perica Đumić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana