Жунић вријеђао начелника

Бране Радуловић
Жунић вријеђао начелника

ПРЊAВОР - Предсједник Скупштине општине Прњавор Брано Жунић обратио се у понедјељак увече, у наставку сједнице локалног парламента, начелнику општине Дарку Томашу непристојним и увредљивим ријечима.

Одборници опозиционог СНСД-а тражили су да се Жунић, који је иначе члан СДС-а, извини начелнику, али је он то одбио.

- Није то први пут да ме Жунић вријеђа, покушавајући и на тај начин да ме потцијени, оспори моју функцију и настојања да професионално обављам посао. Разна подметања, оговарања и нечисти ударци постали су дио његовог стила понашања - рекао је Томаш.

Жунић није имао оправдања за увреду коју је упутио начелнику.

- Свјестан сам да сам претјерао са таквим обраћањем начелнику, али би и он морао да покаже мало више поштовања према мени, јер сам, ако ништа друго, старији од њега петнаестак година - изјавио је Жунић "Гласу Српске" послије овог испада.

На рачун, како кажу, често бахатих наступа Жунића на сједницама, озбиљне примједбе имају и одборници СНСД-а.

- Жунић се понаша као да је приватизовао Скупштину. Функција предсједника не даје му за право да вријеђа све одреда, односно свакога ко не мисли као он. Сада видимо да то није могло дуго да траје, јер их напуштају одборници који више не прихватају такав стил рада - истиче шеф Клуба одборника СНСД-а Жељко Симић.

Први који је дигао руке од "Жунићеве већине" био је одборник СРС "Др Војислав Шешељ" Драгоје Суботић.

- Досадило ми је да слушам измишљотине на рачун начелника општине, младог и амбициозног човјека који је много урадио за наш град и општину, али се то СДС-у и ПДП-у не допада, па већ мјесецима покушавају да организују референдум о повјерењу Томашу - каже Суботић.

Одступница

- Са одборником Драгојем Суботићем СДС неће убудуће чинити скупштинску већину, јер не можемо прихватити његово гласање за лањски програм капиталних улагања, која су реализована без одлуке ове скупштине - рекао је одборник СДС-а Перица Ђумић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана