Завршена акција изградње куће Дејана Ристића

Срна
Завршена акција изградње куће Дејана Ристића

Градишка - У Брестовчини код Градишке данас је завршена акција изградње куће сину погинулог српског борца Дејану Ристићу, коју су организовали Мјесна борачка организација и Фондација "Солидарност" из Градишке.

У току акције прикупљено је око 10.000 КМ, што је било довољно да се покрије кућа коју је Ристић почео да гради, али због недостатка новца није успио да настави градњу даље од прве плоче.


Ристић је захвалио организаторима акције и свим донаторима који су му помогли да покрије кућу, те изразио наду да ће се ускоро и уселити.

Он је навео да сада жели да пронађе посао и настави унутрашње уређење куће, јер сада живи са мајком и братом у монтажној кући.

Предсједник Мјесне борачке организације Драган Пешић изразио је задовољство успјешно завршеном акцијом и нада се да неће бити посљедња.

"Многи су ме позитивно изненадили. Тамо гдје смо очекивали помоћ од 100 до 200 КМ појединци су давали и више од 1.000 КМ, а у акцију се укључила и општина Градишка која је донирала цријеп", навео је Пешић.

Руководилац Фондације "Солидарност" Милован Гагић рекао је да ова фондација, која дјелује у оквиру општинске Борачке организације, наставља акције иградње кућа борачкој популацији.

"Прије неколико дана покрили смо још једну кућу и имамо у плану да до зиме завршимо куће у Гашници и Турјаку", објаснио је Гагић.

Он је захвалио за сарадњу и учешћу у акцијама општини Градишка, Српској православној цркви, медијима и свим донаторима.

Замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић рекао је да је начелник општине подржао акцију, те да је Ристићева кућа доказ да се много добрих ствари може урадити када се сви удруже.

"Општина Градишка ће у сарадњи са Борачком организацијом, привредницима и људима добре воље подржати све сличне акције и у наредном периоду", додао је Жмирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана