Вода и струја у сребреничкe мјеснe заједницe стижу након двије деценије

Кристина Ћирковић
Вода и струја у сребреничкe мјеснe заједницe стижу након двије деценије

Сребреница - Вишегодишњи проблем снабдијевања водом у мјесној заједници Топлица и електрификација села Гођевићи биће ријешени реализацијом два важна пројекта за Сребреницу, рекао је начелник општине Младен Грујичић.

- Бушењем бунара у дубину од стотину метара пронађена је вода задовољавајућег квалитета и капацитета. Бунар је уређен и предстоји уградња пумпи и постављање цјевовода за избацивање воде до постојећег сабирног резервоара, чиме ће бити обезбијеђене довољне количине воде за снабдијевање водом око 200 домаћинстава у овој мјесној заједници - рекао је Грујичић.

Према његовим ријечима, рјешавање питања снабдијевања водом Топлице коштаће 30.000 КМ. Грујичић је казао да су Гођевићи једино село у овој општини у којем није обновљена нисконапонска електромрежа након рата, те је приступљено електрификацији.

- За неколико дана и ово село ће добити струју - истиче Грујичић.

Предсједница мјесне заједнице Топлица Рајка Благојевић је рекла да су мјештани од сребреничких власти више од двије деценије тражили да ријеше проблем снабдијевања водом.

- Веома смо захвални начелнику и општини у којој су имали разумијевања и ријешили овај проблем - казала је Благојевићева.

На том подручју живи око стотину Срба и Бошњака, који се углавном баве пољопривредом, а Топлица је позната по пластеничкој производњи и малинарству, који су незамисливи без воде.

Одборник СНСД-а у СО Сребреница Драгић Глишић каже да ће пројектима општине бити ријешени и проблеми са снабдијевањем струјом у селима Гођевићи и Клековићи у мјесној заједници Крњићи.

- За вријеме раније власти у Сребреници је обављена електрификација свих бошњачких мјесних заједница, уз подршку међународних организација које су заобишле сва српска села, како би био успорен повратак - рекао је Глишић и нагласио да актуелна власт у Сребреници има много проблема јер Срби или немају струју или је електромрежа у веома лошем стању.

Равномјерна улагања

Потпредсједник сребреничке Скупштине Радомир Павловић поручио је да је актуелна власт више пута до сада потврдила одлучност да равномјерно улази у све дијелове општине.

- Претходне власти нису биле заинтересоване за рјешавање животних проблема у Топлици и Крњићима, а у тим мјесним заједницама претежно живе Срби - рекао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана