Voda i struja u srebreničke mjesne zajednice stižu nakon dvije decenije

Kristina Ćirković
Voda i struja u srebreničke mjesne zajednice stižu nakon dvije decenije

Srebrenica - Višegodišnji problem snabdijevanja vodom u mjesnoj zajednici Toplica i elektrifikacija sela Gođevići biće riješeni realizacijom dva važna projekta za Srebrenicu, rekao je načelnik opštine Mladen Grujičić.

- Bušenjem bunara u dubinu od stotinu metara pronađena je voda zadovoljavajućeg kvaliteta i kapaciteta. Bunar je uređen i predstoji ugradnja pumpi i postavljanje cjevovoda za izbacivanje vode do postojećeg sabirnog rezervoara, čime će biti obezbijeđene dovoljne količine vode za snabdijevanje vodom oko 200 domaćinstava u ovoj mjesnoj zajednici - rekao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, rješavanje pitanja snabdijevanja vodom Toplice koštaće 30.000 KM. Grujičić je kazao da su Gođevići jedino selo u ovoj opštini u kojem nije obnovljena niskonaponska elektromreža nakon rata, te je pristupljeno elektrifikaciji.

- Za nekoliko dana i ovo selo će dobiti struju - ističe Grujičić.

Predsjednica mjesne zajednice Toplica Rajka Blagojević je rekla da su mještani od srebreničkih vlasti više od dvije decenije tražili da riješe problem snabdijevanja vodom.

- Veoma smo zahvalni načelniku i opštini u kojoj su imali razumijevanja i riješili ovaj problem - kazala je Blagojevićeva.

Na tom području živi oko stotinu Srba i Bošnjaka, koji se uglavnom bave poljoprivredom, a Toplica je poznata po plasteničkoj proizvodnji i malinarstvu, koji su nezamislivi bez vode.

Odbornik SNSD-a u SO Srebrenica Dragić Glišić kaže da će projektima opštine biti riješeni i problemi sa snabdijevanjem strujom u selima Gođevići i Klekovići u mjesnoj zajednici Krnjići.

- Za vrijeme ranije vlasti u Srebrenici je obavljena elektrifikacija svih bošnjačkih mjesnih zajednica, uz podršku međunarodnih organizacija koje su zaobišle sva srpska sela, kako bi bio usporen povratak - rekao je Glišić i naglasio da aktuelna vlast u Srebrenici ima mnogo problema jer Srbi ili nemaju struju ili je elektromreža u veoma lošem stanju.

Ravnomjerna ulaganja

Potpredsjednik srebreničke Skupštine Radomir Pavlović poručio je da je aktuelna vlast više puta do sada potvrdila odlučnost da ravnomjerno ulazi u sve dijelove opštine.

- Prethodne vlasti nisu bile zainteresovane za rješavanje životnih problema u Toplici i Krnjićima, a u tim mjesnim zajednicama pretežno žive Srbi - rekao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana