Удружење Бебе из Требиња: Помоћ за вантјелесну оплодњу неће стати

Р. Ми.
Удружење Бебе из Требиња: Помоћ за вантјелесну оплодњу неће стати

Требиње - Град Требиње је једина локална заједница која у цијелости покрива један покушај вантјелесне оплодње, а прошле године у градску администрацију стигло је шест захтјева који су позитивно ријешени.

Према ријечима предсједнице Удружења "Бебе" из Требиња Снежане Мисите, овим паровима је лани из Фонда солидарности града Требиња уплаћено више од 36.000 КМ, а у овој години уплаћено је скоро 6.000 КМ за три брачна пара којима се пружа још једна шанса да постану родитељи.

- Помоћ не смије изостати ни у будућности. Оно што је градоначелник Лука Петровић обећао у изборној кампањи, то је и реализовао. Очекујемо да, без обзира на одлуку Уставног суда РС о неуставности и незаконитости требињског Фонда солидарности, градска управа и даље помаже Удружење - истакла је Мисита.

Према ријечима предсједника Управног одбора требињског Фонда солидарности Мирка Ћурића, градска управа ће настојати да, без обзира на све, помоћ Удружењу "Бебе", као и другим категоријама које су до сада добијале новац из Фонда солидарности, не буде прекинута.

- Звали су нас многи привредници који и даље нуде помоћ, а нико од оних који су до сада уплаћивали у Фонд није тражио поврат новца - истакао је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана