Udruženje Bebe iz Trebinja: Pomoć za vantjelesnu oplodnju neće stati

R. Mi.
Udruženje Bebe iz Trebinja: Pomoć za vantjelesnu oplodnju neće stati

Trebinje - Grad Trebinje je jedina lokalna zajednica koja u cijelosti pokriva jedan pokušaj vantjelesne oplodnje, a prošle godine u gradsku administraciju stiglo je šest zahtjeva koji su pozitivno riješeni.

Prema riječima predsjednice Udruženja "Bebe" iz Trebinja Snežane Misite, ovim parovima je lani iz Fonda solidarnosti grada Trebinja uplaćeno više od 36.000 KM, a u ovoj godini uplaćeno je skoro 6.000 KM za tri bračna para kojima se pruža još jedna šansa da postanu roditelji.

- Pomoć ne smije izostati ni u budućnosti. Ono što je gradonačelnik Luka Petrović obećao u izbornoj kampanji, to je i realizovao. Očekujemo da, bez obzira na odluku Ustavnog suda RS o neustavnosti i nezakonitosti trebinjskog Fonda solidarnosti, gradska uprava i dalje pomaže Udruženje - istakla je Misita.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora trebinjskog Fonda solidarnosti Mirka Ćurića, gradska uprava će nastojati da, bez obzira na sve, pomoć Udruženju "Bebe", kao i drugim kategorijama koje su do sada dobijale novac iz Fonda solidarnosti, ne bude prekinuta.

- Zvali su nas mnogi privrednici koji i dalje nude pomoć, a niko od onih koji su do sada uplaćivali u Fond nije tražio povrat novca - istakao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana