Svečana akademija u Srednjoškolskom domu u Banjaluci: Stihovima etno-pjesama uveličali krsnu slavu

M. L.
Svečana akademija u Srednjoškolskom domu u Banjaluci: Stihovima etno-pjesama uveličali krsnu slavu

Banjaluka - Proslavljajući krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije, učenici i vaspitači Srednjoškolskog doma u Banjaluci upriličili su juče u sali doma svečanu akademiju.

Gosti su imali priliku da čuju stihove etno-pjesama "Puče puška", "Makedonsko devojče", te pjesme posvećene Kosovu i Metohiji, kao i "Plavu grobnicu" u izvođenju stanara doma.

U prisustvu brojnih gostiju iz RS, FBiH i Srbije najboljim stanarima doma uručene su nagrade.

Tako je deset najboljih učenika dobilo po knjigu "Lovac u žitu", a loptama su nagrađene četiri sportske ekipe koje su na takmičenjima postigle zavidne rezultate. Rukovodstvo doma nije zaboravilo ni đake koji najviše brinu o uređenju ove ustanove, pa su tortama nagrađeni učenici čije su sobe najurednije.

Direktor Srednjoškolskog doma Branislav Vidić iskazao je posebno zadovoljstvo što je ova ustanova juče bila domaćin gostima iz drugih đačkih domova. 

- Svojim prisustvom ste uveličali naše slavlje i na tome vam neizmjerno zahvaljujem. Ovo je prilika da učvrstimo naše prijateljstvo - rekao je Vidić.

Nakon svečane akademije, uslijedilo je osveštanje i lomljenje slavskog kolača i svečani ručak.

Srednjoškolski dom, koji obezbjeđuje smještaj i hranu za oko 300 đaka razvrstanih u deset vaspitnih grupa, izgrađen je 1937. godine, a useljen tri godine kasnije. Sve do 1994. godine nosio je naziv Dom učenika "Veselin Masleša", a potom je promijenio naziv u Srednjoškolski dom Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana