Свечана академија у Средњошколском дому у Бањалуци: Стиховима етно-пјесама увеличали крсну славу

М. Л.
Свечана академија у Средњошколском дому у Бањалуци: Стиховима етно-пјесама увеличали крсну славу

Бањалука - Прослављајући крсну славу Свети Ћирило и Методије, ученици и васпитачи Средњошколског дома у Бањалуци уприличили су јуче у сали дома свечану академију.

Гости су имали прилику да чују стихове етно-пјесама "Пуче пушка", "Македонско девојче", те пјесме посвећене Косову и Метохији, као и "Плаву гробницу" у извођењу станара дома.

У присуству бројних гостију из РС, ФБиХ и Србије најбољим станарима дома уручене су награде.

Тако је десет најбољих ученика добило по књигу "Ловац у житу", а лоптама су награђене четири спортске екипе које су на такмичењима постигле завидне резултате. Руководство дома није заборавило ни ђаке који највише брину о уређењу ове установе, па су тортама награђени ученици чије су собе најуредније.

Директор Средњошколског дома Бранислав Видић исказао је посебно задовољство што је ова установа јуче била домаћин гостима из других ђачких домова. 

- Својим присуством сте увеличали наше славље и на томе вам неизмјерно захваљујем. Ово је прилика да учврстимо наше пријатељство - рекао је Видић.

Након свечане академије, услиједило је освештање и ломљење славског колача и свечани ручак.

Средњошколски дом, који обезбјеђује смјештај и храну за око 300 ђака разврстаних у десет васпитних група, изграђен је 1937. године, а усељен три године касније. Све до 1994. године носио је назив Дом ученика "Веселин Маслеша", а потом је промијенио назив у Средњошколски дом Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана