Сувенири у центру Градишке одушевили и Бору Чорбу

М. В.
Сувенири у центру Градишке одушевили и Бору Чорбу

Градишка - Књиге, пчелињи производи, украси од дрвета, сувенири и разне друге рукотворине красе штандове у Видовданској улици у центру Градишке.

Поред њих често застану туристи или они који су на пропутовању кроз ову општину, а пажњу пролазника, нарочито оних млађих, привлаче креативци који израдом украсних предмета употпуњују своје слободно вријеме, али и понешто зараде. Један од њих је и Младен Угреновић који израђује и украшава занимљиве сувенире на лицу мјеста.

- Најтраженији су сувенири у облику срца на којима су исписане љубавне поруке. Честе муштерије су школарци који траже предмете на којима пише "Волим те", "Фалиш ми", "Најбољој мами", док старији купују оне са порукама "Најбољој супрузи" или "Најбољој пуници" - каже Угреновић.

Додаје да је прије два дана његов штанд посјетио и легендарни рок музичар Бора Ђорђевић, којем је поклонио сувенир са мотивима Градишке. За љубитеље писане ријечи незаобилазан је штанд Дарка Радовојца, који каже да људи из дијаспоре најлакше позежу за новчаником како би купили књиге, а најчешћи купци су жене.

Продавац пчелињих производа Дара Гагић од свог хобија развила је бизнис, па многи грађани посјећују њену тезгу у потрази за природном козметиком, мелемима и сапунима.

Тапетар Мирсад Тајић већ десет година продаје предмете од дрвета попут кошарица, кутлача, дашчица, буклија и другог.

- Син ми помаже у изради рукотворина. Стекли смо много праксе тако да нам не треба пуно времена приликом израде предмета од дрвета - истиче Тајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана