Suveniri u centru Gradiške oduševili i Boru Čorbu

M. V.
Suveniri u centru Gradiške oduševili i Boru Čorbu

Gradiška - Knjige, pčelinji proizvodi, ukrasi od drveta, suveniri i razne druge rukotvorine krase štandove u Vidovdanskoj ulici u centru Gradiške.

Pored njih često zastanu turisti ili oni koji su na proputovanju kroz ovu opštinu, a pažnju prolaznika, naročito onih mlađih, privlače kreativci koji izradom ukrasnih predmeta upotpunjuju svoje slobodno vrijeme, ali i ponešto zarade. Jedan od njih je i Mladen Ugrenović koji izrađuje i ukrašava zanimljive suvenire na licu mjesta.

- Najtraženiji su suveniri u obliku srca na kojima su ispisane ljubavne poruke. Česte mušterije su školarci koji traže predmete na kojima piše "Volim te", "Fališ mi", "Najboljoj mami", dok stariji kupuju one sa porukama "Najboljoj supruzi" ili "Najboljoj punici" - kaže Ugrenović.

Dodaje da je prije dva dana njegov štand posjetio i legendarni rok muzičar Bora Đorđević, kojem je poklonio suvenir sa motivima Gradiške. Za ljubitelje pisane riječi nezaobilazan je štand Darka Radovojca, koji kaže da ljudi iz dijaspore najlakše pozežu za novčanikom kako bi kupili knjige, a najčešći kupci su žene.

Prodavac pčelinjih proizvoda Dara Gagić od svog hobija razvila je biznis, pa mnogi građani posjećuju njenu tezgu u potrazi za prirodnom kozmetikom, melemima i sapunima.

Tapetar Mirsad Tajić već deset godina prodaje predmete od drveta poput košarica, kutlača, daščica, buklija i drugog.

- Sin mi pomaže u izradi rukotvorina. Stekli smo mnogo prakse tako da nam ne treba puno vremena prilikom izrade predmeta od drveta - ističe Tajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana