Srbačke firme dobile 30.000 KM za 28 novih radnih mjesta

D. J.
Srbačke firme dobile 30.000 KM za 28 novih radnih mjesta

Srbac - Podsticaje za zapošljavanje u srbačkoj opštini dobiće pet privrednih subjekata kojima je opštinska uprava nakon raspisanog javnog poziva odobrila 30.000 KM.

Najviše sredstava, odnosno 20.000 KM dobiće firma "Kolektor CCL" koja će u industrijskoj zoni Crnaja kod Srpca iduće godine otvoriti pogon. Tu je već preseljena jedna proizvodna linija iz pogona ove firme u Laktašima, a očekuje se da će nakon dobijanja podsticaja uskoro biti zaposleno 20 novih radnika iz Srpca.

- Ovaj proizvodni pogon će u značajnoj mjeri poboljšati privredu u našoj opštini jer se radi o renomiranoj firmi koja proizvodi komutatore za automobilsku industriju i elektrokomponente za ozbiljne kupce iz cijelog svijeta. Svoje poslovanje neprestano šire, tako da su time stvorene perspektive za dugoročni ostanak na području Srpca - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Podsticaj za zapošljavanje od 5.000 KM dobiće i firma "Izoterm plus", koja će zaposliti četiri nova radnika, dok je firmi "Lučić" odobreno 2.500 KM za dva nova radnika. Po 1.250 KM dobiće "Atom kompani" i "FG", koji će zaposliti po jednog novog radnika.

- U 17 godina postojanja firme svega jednom sam dobio podsticaje i to nakon konkursa resornog ministarstva kada sam dobio 7.000 KM. Stalno širimo proizvodnju metalnih stolica za kupce iz Italije i Holandije i uskoro otvaramo treću halu, tako da je svaki vid podsticaja dobrodošao, ali mnogo više nam znači to što nismo zaboravljeni od strane lokalne zajednice - rekao je vlasnik firme "Atom kompani" Momir Aničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana