Sjećanje na žrtve NATO bombardovanja na Zlovrhu kod Rogatice

S. M.
Sjećanje na žrtve NATO bombardovanja na Zlovrhu kod Rogatice

Rogatica - Parastos desetorici pripadnika Vojske RS, koji su poginuli pod betonskim gromadama velikog telekomunikacionog objekta, kojeg su bombardovale NATO snage 1995. godine, služen je na Zlovrhu, najvećem uzvišenju Žepske planine.

Sjećanje na poginulu braću Ljubomira (40) i Dragomira (38) Bakmaza, Velemira Ujića (24), Radenka Soraka (33), Milana Stanišića (27), Zorana Nerića (32), Miloša Jovičića (36), Andriju Obradovića Kalabu (43), Zorana Soraka 20 i najmlađeg Darka Motiku, koji je imao tek 19 godina, vratili su njihovi najmiliji. Majke, očevi, braća, sestre, prijatelji, te predstavnici Opštinske boračke organizacije i opštine, položili su cvijeće i upalili svijeće zadušnice, a parastos je služio rogatički sveštenik Predrag Masal.

Cvijeće je položio i devetogodišnji Ivan, unuk poginulog Andrije Obradovića Kalabe, koji je prvi put posjetio mjesto gdje mu je poginuo deda.

Pomenu je prisustvovao i Drago Karišik, jedan od četvorice preživjelih iz jedinice koja je kobne noći između 29. i 30. avgusta 1995. obezbjeđivala objekat na Zlovrhu.

 

                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana