Сјећање на жртве NATO бомбардовања на Зловрху код Рогатице

С. М.
Сјећање на жртве NATO бомбардовања на Зловрху код Рогатице

Рогатица - Парастос десеторици припадника Војске РС, који су погинули под бетонским громадама великог телекомуникационог објекта, којег су бомбардовале NATO снаге 1995. године, служен је на Зловрху, највећем узвишењу Жепске планине.

Сјећање на погинулу браћу Љубомира (40) и Драгомира (38) Бакмаза, Велемира Ујића (24), Раденка Сорака (33), Милана Станишића (27), Зорана Нерића (32), Милоша Јовичића (36), Андрију Обрадовића Калабу (43), Зорана Сорака 20 и најмлађег Дарка Мотику, који је имао тек 19 година, вратили су њихови најмилији. Мајке, очеви, браћа, сестре, пријатељи, те представници Општинске борачке организације и општине, положили су цвијеће и упалили свијеће задушнице, а парастос је служио рогатички свештеник Предраг Масал.

Цвијеће је положио и деветогодишњи Иван, унук погинулог Андрије Обрадовића Калабе, који је први пут посјетио мјесто гдје му је погинуо деда.

Помену је присуствовао и Драго Каришик, један од четворице преживјелих из јединице која је кобне ноћи између 29. и 30. августа 1995. обезбјеђивала објекат на Зловрху.

 

                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана